OVER VOICEINTELLIGENCE

Wij regelen VoIP-telefonie voor jouw bedrijf

Wij leveren VoIP-telefonie voor jouw bedrijf...

Hey! Leuk dat je even komt kijken. Waarschijnlijk ben je op zoek naar VoIP-telefonie voor jouw bedrijf. Hiermee kan je dus zakelijk bellen via het internet. Er zijn veel VoIP-aanbieders, maar alleen wij hebben de makkelijkste zakelijke telefoonnummers.

Sinds 2013 leveren we VoIP-telefoniepakketten aan bedrijven in heel Nederland. Voor een normale prijs. Want bereikbaarheid is voor jou de absolute voorwaarde.

...en nog zoveel meer!

Naast VoIP-telefonie hebben we ook een store met voice-applicaties. Hiermee kan je jouw abonnement uitbreiden. Doordat we een kleinschalig bedrijf zijn, kunnen we alle aandacht richten op jouw tevredenheid. Geen callcenter, geen formulieren. Onze supersupport staat altijd direct voor je klaar.

No img found

Of kijk eerst eens rond
Dit zijn onze voice-applicaties:

Wachtrij
Als het druk is bij je bedrijf, maar je je klanten niet met een bezettoon wilt laten zitten, kan je een wachtrij instellen. Wel zo fijn als je als klant ongeveer weet hoe lang je nog moet wachten. Of naar een hip welkomstmuziekje kan luisteren, want dat kan óók met deze voice-app.
Virtuele assistent
Maak kennis met EVA, jouw nieuwe virtuele assistent. Zij zorgt ervoor dat bellers én collega’s worden doorverbonden met precies die ene medewerker die ze willen spreken. Het enige wat ze hoeven te doen, is de juiste naam noemen. Het beheren van EVA is simpel: via een web-interface stel je de beschikbaarheid van afdelingen en personen in. Hierdoor kunnen ook nog eens realtime gebruiksoverzichten worden gemaakt.
Call recording
Altijd een back-up hebben? Met deze voice-app kan je alle gesprekken opnemen. Handig voor trainingen of juridische doeleinden. Gesprekken worden opgeslagen in de Cloud envoor 60 dagen bewaard. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen de gesprekken op te slaan op je eigen server.
Doorschakeling naar mobiel
Weet je al van te voren dat je later op kantoor bent, eerder weggaat of thuiswerkt? Dan kan je met deze voice-app je werktelefoon laten doorschakelen naar mobiel of voicemail. Op die manier ben je flexibel én bereikbaar!
IVR (keuzemenu)
Een Interactive Voice Response (IVR) begroet bellers en helpt ze om zo snel mogelijk de juiste persoon te spreken of op een andere manier geholpen te worden. De bekendste variant is een keuzemenu. Ook omgekeerd is een IVR handig: juist wanneer jouw bedrijf níet open is en je de beller wilt laten weten wanneer hij het nog een keer kan proberen of waar hij terecht kan voor spoed.
Private Cloud PBX
Dit is jouw eigen online telefooncentrale. Hier regel je alles rondom de bereikbaarheid van je bedrijf. Deze telefooncentrale bevindt zich in de Cloud, waardoor jij altijd en overal in contact kan blijven. Hierin regel je bijvoorbeeld de instellingen voor openingstijden en keuzemenu’s.

Hogere klantverwachtingen dan ooit tevoren

Klanten zijn anno 2020 steeds minder snel tevreden. Dit gaat natuurlijk hand in hand met steeds hogere klantverwachtingen. De webcare-afdelingen schietenals paddenstoelen uit de grond en als er een probleem is, kunnen de klanten vaak chatten, twitteren of zelfs WhatsAppen. Je klanten in een ellelange wachtrij laten staan, kan dus echt niet meer. En hoewel de zogeheten ‘supportbot’ in het nieuws nog wel eens dé nieuwe trend wordt genoemd, zeggen de meeste klanten nog altijd liever een persoon te willen spreken.

Met onze VoIP-abonnementen en voice-apps kan je voldoen aan de steeds hogere eisen van je klanten. Vlekkeloze communicatie is essentieel. Want bereikbaarheid is voor jou de absolute voorwaarde.

 

Kom maar op met die vragen!


Wil je advies over het beste VoIP-pakket voor jouw bedrijf? Mailen, bellen, chatten, faxen: we vinden het allemaal leuk. Oké, misschien toch geen fax. Maar verder staan we altijd live voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.